Vrije Universiteit Amsterdam, VU-NT2, VASVU

VU-NT2 hoort bij de Vrije Universiteit Amsterdam. U bent van harte welkom om bij ons de Nederlandse taal te leren in een cursus die bij u past. Samen met een groep cursisten van uw eigen taalniveau en de docent werkt u aan spreken, luisteren, lezen en schrijven; aan woordenschat en aan grammatica...
meer...

VU-NT2 hoort bij de Vrije Universiteit Amsterdam. U bent van harte welkom om bij ons de Nederlandse taal te leren in een cursus die bij u past. Samen met een groep cursisten van uw eigen taalniveau en de docent werkt u aan spreken, luisteren, lezen en schrijven; aan woordenschat en aan grammatica. U maakt kennis met de Nederlandse cultuur, maatschappij en tradities. Zo leert u snel en goed de taal u nodig heeft om hier prettig te wonen, studeren en werken.

In 4 tot 5 cursusperiodes van 9 weken leiden wij u op voor deelname aan het Staatsexamen NT2 programma II. Daarnaast bieden we de avondcursus Nederlands voor werk en studie en een cursus op zaterdag: 'Everyday Dutch'. De cursussen starten vier keer per jaar, op elk niveau. U kunt dus meestal snel instromen. Tijdens het spreekuur op de VU bepalen wij samen met u de beste cursus voor uw taalniveau. Kijk op nt2.vu.nl voor het cursusaanbod.

VASVU biedt een schakelprogramma inclusief NT2 voor buitenlandse studenten: www.vu.nl/vasvu

Onderscheid met andere organisaties

Onze groepscursussen zijn voor hoogopgeleide cursisten. Elke cursus bestaat uit een combinatie van zelfstudie en veel lesuren op de VU-campus. Tijdens de lessen wordt u persoonlijk begeleid door ervaren NT2-docenten die beschikken over het certificaat 'Competent docent NT2'. U oefent lezen, spreken en luisteren met mede-cursisten. In het digitale talenlab werkt u zelfstandig aan bijvoorbeeld uitspraak en woordenschat. De Amsterdamse VU-campus is levendig en er is een supermarkt en restaurant.
minder...

KwaliteitGecontroleerd door Blik op Werk op 07-05-201907-05-2019

Blik op Werk Keurmerk

Vrije Universiteit Amsterdam, VU-NT2, VASVU is in het bezit van het Blik op Werk Keurmerk met drie sterren
Vrije Universiteit Amsterdam, VU-NT2, VASVU heeft de volgende resultaten behaald (in vergelijking tot de normen van het Blik op Werk Keurmerk).
Download het rapport

Inspectie Toezicht in de Klas

Vrije Universiteit Amsterdam, VU-NT2, VASVU werd in het kader van 'Toezicht in de Klas' door het kennisinstituut ITTA geïnspecteerd op de kwaliteit van didactiek en cursistenbegeleiding. Hieronder vindt u het bijbehorende rapport.
Bekijk het rapport

Blik op Werk Tevredenheidsonderzoek

Vrije Universiteit Amsterdam, VU-NT2, VASVU neemt deel aan het Blik op Werk Tevredenheidonderzoek. Bekijk hieronder de resultaten.

TevredenheidGecontroleerd door Blik op Werk op 07-05-201907-05-2019

Dienstverlening gericht op:ScoreAantal respondentenMarktgemiddelde
Inburgeringscursussen en duale trajecten7,5568,1

Download het volledige onderzoeksrapport 2018
Download het volledige onderzoeksrapport 2017
Download het volledige onderzoeksrapport 2016

Scores van opdrachtgevers

Dienstverlening gericht op:ScoreAantal respondentenMarktgemiddelde
Totaal -

Toelichting op het onderzoek

Het onderzoek is uitgevoerd door Stratus Marktonderzoek (onderdeel van Panteia). Het marktgemiddelde is gebaseerd op de scores van alle bedrijven die aan het tevredenheidsonderzoek hebben meegedaan.

Het onderzoek is uitgevoerd in de periode van 1 february 2018 tot 23 december 2018.

De tevredenheidresultaten van dit bedrijf zijn gebaseerd op onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van Blik op Werk. Het gaat hier om het oordeel van cliënten en opdrachtgevers over de kwaliteit van dienstverlening van Vrije Universiteit Amsterdam, VU-NT2, VASVU.

Attentie: Op deze website staan de resultaten van de officiële tevredenheidsmetingen van Blik op Werk. Stichting Blik op Werk is niet verantwoordelijk voor (onjuiste) weergave ervan door derden.

SlagingspercentageGecontroleerd door Blik op Werk

Slagingspercentages

analfabeet%
laag opgeleid%
middelbaar opgeleid%
hoog opgeleid76%

Bekijk de slagingspercentages in de auditrapportage.

Inburgerklassen

Maximum aantal studenten per klas:16 tot 25
Gemengde niveau's in de klas:nee
Instroom tijdens de cursus:nee

Opleidingsniveau en uurtarief

Opleidingsniveau's

Opleidingsniveau: Hoog opgeleidUurtarief:   € 11,80

Diensten

Staatsexamen programma II

VU-NT2 biedt taaltrajecten voor hoogopgeleide cursisten. De dagcursus Nederlands voor Staatsexamen NT2, progamma II is heel geschikt voor inburgeringsplichtigen die snel en goed de taal willen leren, met veel lessen en veel zelfstudie. De niveaus die VU-NT2 in 5 modules aanbiedt zijn: A1, A2, B1, B2(+).

U volgt deze intensieve dagcursus op de campus van de Vrije Universiteit Amsterdam. Elke module duurt 9 weken. U heeft 3 of 4 dagdelen per week les, afhankelijk van welk niveau u volgt (zie boven). Een les duurt gemiddeld 3,5 uur. Samen met een groep cursisten (15 à 17 personen) van uw eigen niveau oefent u schrijven, spreken, lezen en luisteren. U wordt persoonlijk begeleid door deskundige docenten, onder andere met mentorgesprekken. VU-NT2 beschikt over een digitaal talenlab, waar u zelf oefent op de computer. Na 4 of 5 modules bent u klaargestoomd voor het Staatsexamen NT2 programma II.

Het uurtarief voor niveau 1 en 2 is € 9,92; het uurtarief voor niveau 3, 4 en 5 is € 13,88.

Nederlands voor werk en studie

Voor expats en internationale studenten die (tijdelijk) in Nederland verblijven voor werk of studie, biedt VU-NT2 de cursus 'Nederlands voor werk en studie' (1-6 modules). Voor beginners tot en met gevorderden. Na 2 modules kunt u eenvoudige teksten lezen en dagelijkse gesprekjes voeren. Na 6 modules kunt u de taal goed spreken en schrijven, moeilijke teksten lezen en verstaan en discussies voeren.Voor verdere verdieping en verbetering van uw taalgebruik is er de cursus 'Professioneel Nederlands'.

Het uurtarief is €16,12 plus lesmateriaal.

Alledaags Nederlands

Voor anderstaligen die hoogopgeleid zijn en (tijdelijk) in Nederland wonen biedt VU-NT2 de zaterdagcursus 'Alledaags Nederlands' (1-2 modules). Een cursus met les op zaterdagochtend en veel zelfstudie. U leert Nederlands voor 'dagelijks gebruik', zodat u thuis of op het werk gesprekjes kunt voeren en eenvoudige teksten kunt verstaan, lezen en schrijven. Het uurtarief is €16,45 plus lesmateriaal.

Doelgroep

Belangrijkste doelgroepen

Hoogopgeleiden

VU NT2 biedt taalcursussen voor hoogopgeleiden die (beter) de Nederlandse taal willen leren. In modules voor beginners tot en met gevorderden, overdag en 's avonds. De toelatingseis is een middelbare schoolopleiding vergelijkbaar met het Nederlandse havo/vwo. Als u nog helemaal geen Nederlands hebt geleerd, is kennis van de Engelse taal noodzakelijk. Daarnaast is het belangrijk dat u met een computer kunt werken.

Inburgeringsplichtigen

Voor hoogopgeleide inburgeringsplichtigen biedt VU-NT2 een dagcursus in 5 modules: Nederlands voor Staatsexamen NT2 programma II. U kunt deze cursus volgen met een DUO-lening. Als u het certificaat heeft behaald voor niveau B2+ bent u er helemaal klaar voor om staatsexamen te doen. Module 5 is inclusief staatsexamentraining.

Aspirant-studenten met buitenlandse vooropleiding

Buitenlandse aspirant-studenten die in eigen land een vooropleiding hebben gedaan waarmee ze naar het hoger onderwijs kunnen, hebben daarmee niet altijd direct toegang tot het Nederlandse hoger onderwijs. De VU biedt met VASVU voor deze studenten een volledig schakelprogramma, inclusief Nederlands leren tot B2-niveau. Kijk voor meer informatie bij vasvu.vu.nl.

Expats en internationale studenten (kennismigranten)

Voor expats, internationale studenten en iedereen die hoogopgeleid is en (tijdelijk) in Nederland woont, biedt VU-NT2 3 cursussen. De cursus 'Nederlands voor werk en studie' (1-6 modules) is er voor beginners tot en met gevorderden. Na 2 modules kunt u eenvoudige teksten lezen en dagelijkse gesprekjes voeren. Na 6 modules kunt u de taal goed spreken en schrijven, moeilijke teksten lezen en discussies voeren.Voor verdere verdieping en verbetering van uw taalgebruik is er de cursus 'Professioneel Nederlands'.
Daarnaast is er de zaterdagcursus 'Alledaags Nederlands'(1-2 modules) voor anderstaligen die Nederlands willen leren voor dagelijks gebruik: het voeren van eenvoudige gesprekken thuis of op het werk, boodschappen doen, reizen enzovoorts.

Contact

Vestigingen

De Boelelaan 1105, service centre begane grond hoofdgebouw, 1081 HV AMSTERDAM (route)
Annelies van Urk
020-598 63 98
vu-nt2@vu.nl

Internetadres: nt2.vu.nl

Aantal werknemers: 20
Aantal vestigingen: 1
Oprichtingsjaar: 1962