TaalMaas educatie & Inburgering

Wij zijn een groep betrokken docenten en medewerkers met ruime ervaring op het gebied van inburgering en educatie. Onze docenten zijn over het algemeen meertalig (o.a. Arabisch, Engels en Nederlands) en ruimschoots thuis in de Nederlandse cultuur en samenleving.

Naast het verzorgen van...
meer...

Wij zijn een groep betrokken docenten en medewerkers met ruime ervaring op het gebied van inburgering en educatie. Onze docenten zijn over het algemeen meertalig (o.a. Arabisch, Engels en Nederlands) en ruimschoots thuis in de Nederlandse cultuur en samenleving.

Naast het verzorgen van taalonderwijs koppelen wij onze cursisten aan native speakers. Hierdoor kunnen de cursisten de taal in de praktijk brengen.

Onderscheid met andere organisaties

Wij kiezen voor kwaliteit boven kwantiteit. Wij hebben slechts homogene groepen. Wij starten ook met weinig deelnemers en de groep wordt alleen aangevuld met cursisten die hetzelfde taalniveau hebben als de zittende cursisten. Daarnaast koppelen wij onze curisten aan native-speakers. Wij geloven dat de taal vooral buiten de klas geleerd kan worden en daarom gaan wij met onze cursisten de straat op om de taal in de praktijk te brengen.
minder...

KwaliteitGecontroleerd door Blik op Werk op

Blik op Werk Keurmerk

TaalMaas educatie & Inburgering is Aspirant Keurmerkhouder== Inspectie Toezicht in de Klas ==
TaalMaas educatie & Inburgering werd in het kader van 'Toezicht in de Klas' door het kennisinstituut ITTA geïnspecteerd op de kwaliteit van didactiek en cursistenbegeleiding. Hieronder vindt u het bijbehorende rapport.
Bekijk het rapport

Blik op Werk Tevredenheidsonderzoek

TaalMaas educatie & Inburgering neemt deel aan het Blik op Werk Tevredenheidonderzoek. Bekijk hieronder de resultaten.

TevredenheidGecontroleerd door Blik op Werk op

SlagingspercentageGecontroleerd door Blik op Werk

Slagingspercentages

analfabeet%
laag opgeleid%
middelbaar opgeleid%
hoog opgeleid%

Bekijk de slagingspercentages in de auditrapportage.

Inburgerklassen

Maximum aantal studenten per klas:11 tot 15
Gemengde niveau's in de klas:nee
Instroom tijdens de cursus:ja

Opleidingsniveau en uurtarief

Opleidingsniveau's

Opleidingsniveau: AnalfabeetUurtarief:   € 15,00
Opleidingsniveau: Laag opgeleidUurtarief:   € 15,00
Opleidingsniveau: Middelbaar opgeleidUurtarief:   € 15,00
Opleidingsniveau: Hoog opgeleidUurtarief:   € 15,00

Diensten

Doelgroep

Belangrijkste doelgroepen

Inburgering A2

Nieuwkomers die in het kader van de Wet Inburgering Nederlands willen leren, kunnen bij Taalmaas Educatie naar het Inburgeringsexamen toewerken. In de cursussen besteden we aandacht aan alle vaardigheden luisteren, lezen, schrijven en spreken. Om te slagen voor het inburgeringsexamen moeten deze vier vaardigheden op niveau A2 zijn. Hiernaast is het sinds 2015 verplicht om de examens Kennis van de Nederlandse Maatschappij en Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt af te leggen. De voorbereiding op deze examens zal in de cursussen worden geïntegreerd

Staatsexamen I

De Staatsexamens Nt2 bestaan uit vier onderdelen: Lezen, Luisteren, Spreken en Schrijven. Er zijn twee niveaus: Programma I en Programma II.

Wij bieden alleen Programma I

  • Programma I is bedoeld voor mensen die willen werken of studeren op mbo-3 of -4 niveau. Het taalniveau van dit programma is B1. Dit niveau is gelijk aan taalniveau B1 van het Europees Referentiekader (ERK) / Common European Framework of Reference (CEFR). De inhoud en taken van het examen zijn gericht op situaties die voorkomen in opleiding, werk en het dagelijks leven op mbo-3 of -4 niveau.

Contact

Vestigingen

Westersingel 44, 3014 GT Rotterdam (route)
Paul Meijer
06-83007626
info@taalmaas.nl

Internetadres: www.taalmaas.nl

Aantal werknemers: 2
Aantal vestigingen: 1
Oprichtingsjaar: 2017