Haagse Hogeschool

Het schakeljaar van de Haagse Hogeschool bereidt o.a. statushouders voor op een studie in het hoger onderwijs. Naast Nederlands gericht op het behalen van het staatsexamen Nt2 II, biedt het schakeljaar Engels aan met de mogelijkheid IELTS of het Cambridge Preliminary Examen te behalen. Ook kunnen...
meer...

Het schakeljaar van de Haagse Hogeschool bereidt o.a. statushouders voor op een studie in het hoger onderwijs. Naast Nederlands gericht op het behalen van het staatsexamen Nt2 II, biedt het schakeljaar Engels aan met de mogelijkheid IELTS of het Cambridge Preliminary Examen te behalen. Ook kunnen studenten Economie of Wiskunde volgen.
Tijdens het schakeljaar ontwikkelen studenten hun studievaardigheden en krijgen zij intensieve begeleiding bij het maken van een verantwoorde studiekeuze. Studenten kunnen al tijdens het schakeljaar lessen volgen in hun toekomstige opleiding en zij komen veelvuldig in contact met reguliere studenten.
De Haagse Hogeschool werkt intensief samen met UAF en met omringende gemeenten, zodat er rond de student sprake is van een hecht netwerk van begeleiding.

Uit het BoW-inspectierapport van december 2018: het Schakeljaar van de Haagse Hogeschool biedt gedegen Nt2 onderwijs gericht op het behalen van het Staatsexamen Nt2 II.

Onderscheid met andere organisaties

De HHs leidt op tot wereldburgers, die kunnen werken met mensen van verschillende disciplines en culturen, ervaring hebben met internationale organisaties en kritisch, open en nieuwsgierig in de wereld staan.

Sterke punten volgens het inspectierapport: de praktijkgerichte aansluiting op de taalvaardigheid die nodig is voor toekomstige studies, de aandacht voor uitspraak en verschillende vormen van feedback, evenals de zorgvuldige verlengde intake en de goede begeleiding van de cursisten.
minder...

KwaliteitGecontroleerd door Blik op Werk op 03-12-201903-12-2019

Blik op Werk Keurmerk

Haagse Hogeschool is in het bezit van het Blik op Werk Keurmerk met drie sterren
Haagse Hogeschool heeft de volgende resultaten behaald (in vergelijking tot de normen van het Blik op Werk Keurmerk).
Download het rapport

Inspectie Toezicht in de Klas

Haagse Hogeschool werd in het kader van 'Toezicht in de Klas' door het kennisinstituut ITTA geïnspecteerd op de kwaliteit van didactiek en cursistenbegeleiding. Hieronder vindt u het bijbehorende rapport.
Bekijk het rapport

Blik op Werk Tevredenheidsonderzoek

Haagse Hogeschool neemt deel aan het Blik op Werk Tevredenheidonderzoek. Bekijk hieronder de resultaten.

TevredenheidGecontroleerd door Blik op Werk op 03-12-201903-12-2019

Dienstverlening gericht op:ScoreAantal respondentenMarktgemiddelde
Inburgeringscursussen en duale trajecten7,8128,2

Download het volledige onderzoeksrapport 2018 verkort
Download het volledige onderzoeksrapport 2018 / 2019
Download het volledige onderzoeksrapport 2017

Scores van opdrachtgevers

Dienstverlening gericht op:ScoreAantal respondentenMarktgemiddelde
Totaal -

Toelichting op het onderzoek

Het onderzoek is uitgevoerd door Stratus Marktonderzoek (onderdeel van Panteia). Het marktgemiddelde is gebaseerd op de scores van alle bedrijven die aan het tevredenheidsonderzoek hebben meegedaan.

Het onderzoek is uitgevoerd in de periode van 1 september 2018 tot 16 august 2019.

De tevredenheidresultaten van dit bedrijf zijn gebaseerd op onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van Blik op Werk. Het gaat hier om het oordeel van cliënten en opdrachtgevers over de kwaliteit van dienstverlening van Haagse Hogeschool.

Attentie: Op deze website staan de resultaten van de officiële tevredenheidsmetingen van Blik op Werk. Stichting Blik op Werk is niet verantwoordelijk voor (onjuiste) weergave ervan door derden.

SlagingspercentageGecontroleerd door Blik op Werk

Slagingspercentages

analfabeet%
laag opgeleid%
middelbaar opgeleid67%
hoog opgeleid%

Bekijk de slagingspercentages in de auditrapportage.

Inburgerklassen

Maximum aantal studenten per klas:16 tot 25
Gemengde niveau's in de klas:nee
Instroom tijdens de cursus:nee

Opleidingsniveau en uurtarief

Opleidingsniveau's

Opleidingsniveau: Middelbaar opgeleidUurtarief:   € 9,00

Diensten

Staatsexamen programma II

Het schakeljaar leidt op tot het behalen van het Staatsexamen Nt2 programma II en het verhogen van het niveau van je Engels. Mocht je een Engelstalige opleiding willen gaan volgen, dan helpen we je bij het behalen van de vereiste IELTS-score. Daarnaast werk je in het schakeljaar aan het ontwikkelen van je studievaardigheden en doorloop je een studiekeuzetraject. Afhankelijk van jouw studiekeuze biedt het schakeljaar jou aanvullend onderwijs (wiskunde en natuurkunde of economie).
Door je via het schakeljaar voor te bereiden op je vervolgopleiding heb je een betere kans van slagen in het hoger onderwijs.
Je krijgt gedurende ca. 36 weken minimaal 7 dagdelen per week les. Daarnaast werk je minimaal 10 uur per week zelfstandig of in groepjes aan zelfstudie-opdrachten.

Doelgroep

Belangrijkste doelgroepen

Hogeropgeleide anderstaligen en Nederlandssprekenden die hun opleiding in een andere taal hebben gevolgd.

Doelgroep:
Het Schakeljaar richt zich op vluchtelingen, nieuw- of oudkomers, hogeropgeleide anderstaligen en Nederlandssprekenden die hun middelbare schoolopleiding in een andere taal hebben gevolgd en daarmee toelaatbaar zijn tot het hoger onderwijs.
Het doel van het Schakeljaar is aankomende studenten met een buitenlandse vooropleiding binnen één jaar voor te bereiden op een hbo- of wo-studie.

Contact

Vestigingen

Johanna Westerdijkplein 75, 2521 EN Den Haag (route)
Yolanda Saffrie
+31 (0) 6143288861
Schakeljaar@hhs.nl

Internetadres: www.hhs.nl

Aantal werknemers: 2200
Aantal vestigingen: 1
Oprichtingsjaar: 2003