Foxtaal B.V.

FOX AOB verzorgt inburgeringscursussen en Nederlandse taaltraining. FOX AOB is gespecialiseerd in alfabetisering en laagopgeleiden. Daarnaast zijn er ook inburgeringscursussen voor midden- en hoogopgeleiden. Wij bieden daarnaast ook Staatsexamentrainingen aan. FOX AOB is verder zeer actief op het...
meer...

FOX AOB verzorgt inburgeringscursussen en Nederlandse taaltraining. FOX AOB is gespecialiseerd in alfabetisering en laagopgeleiden. Daarnaast zijn er ook inburgeringscursussen voor midden- en hoogopgeleiden. Wij bieden daarnaast ook Staatsexamentrainingen aan. FOX AOB is verder zeer actief op het gebied van integratie. Wilt u meer informatie over onze trajecten en mogelijkheden, neem dan een kijkje op de website van FOX AOB.

Onderscheid met andere organisaties

Bij FOX AOB staat persoonlijke aandacht en begeleiding hoog in het vaandel. FOX AOB levert vooral maatwerk. De eerste drie inburgeringscursussen heeft FOX AOB afgesloten met een score van 100%. Daarnaast heeft FOX AOB een tevredenheidsscore van 8,6 (2018). Hierdoor onderscheidt FOX AOB zich op het gebied van inburgering. FOX AOB verzorgt opleidingstrajecten richting inburgeringsexamen vanaf niveau A0 t/m B1. De opleidingen worden gegeven op de cursuslocatie van FOX AOB in Voorburg.
minder...

KwaliteitGecontroleerd door Blik op Werk op 31-12-201931-12-2019

Blik op Werk Keurmerk

Foxtaal B.V. is in het bezit van het Blik op Werk Keurmerk met vier sterren
Foxtaal B.V. heeft de volgende resultaten behaald (in vergelijking tot de normen van het Blik op Werk Keurmerk).
Download het rapport

Inspectie Toezicht in de Klas

Foxtaal B.V. werd in het kader van 'Toezicht in de Klas' door het kennisinstituut ITTA geïnspecteerd op de kwaliteit van didactiek en cursistenbegeleiding. Hieronder vindt u het bijbehorende rapport.
Bekijk het rapport

Blik op Werk Tevredenheidsonderzoek

Foxtaal B.V. neemt deel aan het Blik op Werk Tevredenheidonderzoek. Bekijk hieronder de resultaten.

TevredenheidGecontroleerd door Blik op Werk op 31-12-201931-12-2019

Dienstverlening gericht op:ScoreAantal respondentenMarktgemiddelde
Inburgeringscursussen en duale trajecten8,0318,2

Download het volledige onderzoeksrapport 2019
Download het volledige onderzoeksrapport 2018
Download het volledige onderzoeksrapport 2017

Scores van opdrachtgevers

Dienstverlening gericht op:ScoreAantal respondentenMarktgemiddelde
Totaal -

Toelichting op het onderzoek

Het onderzoek is uitgevoerd door Stratus Marktonderzoek (onderdeel van Panteia). Het marktgemiddelde is gebaseerd op de scores van alle bedrijven die aan het tevredenheidsonderzoek hebben meegedaan.

Het onderzoek is uitgevoerd in de periode van 11 february 2019 tot 16 december 2019.

De tevredenheidresultaten van dit bedrijf zijn gebaseerd op onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van Blik op Werk. Het gaat hier om het oordeel van cliënten en opdrachtgevers over de kwaliteit van dienstverlening van Foxtaal B.V..

Attentie: Op deze website staan de resultaten van de officiële tevredenheidsmetingen van Blik op Werk. Stichting Blik op Werk is niet verantwoordelijk voor (onjuiste) weergave ervan door derden.

SlagingspercentageGecontroleerd door Blik op Werk

Slagingspercentages

analfabeet%
laag opgeleid%
middelbaar opgeleid%
hoog opgeleid%

Bekijk de slagingspercentages in de auditrapportage.

Inburgerklassen

Maximum aantal studenten per klas:11 tot 15
Gemengde niveau's in de klas:nee
Instroom tijdens de cursus:ja

Opleidingsniveau en uurtarief

Opleidingsniveau's

Opleidingsniveau: AnalfabeetUurtarief:   € 12,50
Opleidingsniveau: Laag opgeleidUurtarief:   € 12,50
Opleidingsniveau: Middelbaar opgeleidUurtarief:   € 12,50
Opleidingsniveau: Hoog opgeleidUurtarief:   € 17,00

Diensten

taal- en inburgeringstrajecten

Fox AOB verzorgt inburgeringscursussen en Nederlandse taaltraining op maat voor anderstaligen. De taaltrainingen worden afgestemd op het niveau van de doelgroep. Elk project heeft zijn eigen doelstellingen; bijv.: sociale activering, multicultureel samenwerken, verbeteren taalvaardigheid, uitstroom naar arbeid, voorbereiding op de arbeidsmarkt, integratie.

Inburgeringtrajecten

FOX AOB verzorgt inburgeringstrajecten op alle niveaus. Van analfabeten tot hoger opgeleiden. FOX AOB heeft o.a. "snelle" inburgeringstrajecten van 150 uur en gemiddelde inburgeringstrajecten van 300 uur. FOX AOB werkt met taalmaatjes en klassenassistenten. De inburgeraars kunnen een taalmaatje krijgen, waarbij de cursist 1x per week afspreekt met het taalmaatje om de Nederlandse taal te oefenen. FOX AOB heeft klassenassistenten, die Arabisch spreken. Deze klassenassistenten hebben ooit zelf de inburgering bij FOX AOB gevolgd. Zij weten dus heel goed wat er leeft bij de cursisten. M.n. in alfabetiseringsgroepen zijn anderstalige klassenassistenten zeer waardevol. Zij helpen niet alleen de docent bij de lessen, maar zij helpen ook met vertalen. Hierdoor voelen de cursisten, die geen Nederlands spreken, zich erg op hun gemak.

Alfabetiseringstraject

FOX AOB is gespecialiseerd in alfabetisering. De groepsgrootte varieert van 10-15 cursisten. Er is veel persoonlijke aandacht voor de cursisten, m.n. voor analfabeten is dit erg belangrijk. Tijdens de les wordt er veelal in groepjes gewerkt. Iedere cursist krijgt stof op zijn/haar niveau aangeboden. De cursist begint met een standaardtraject van 300 uur, waarna (afhankelijk van de vorderingen van de cursist) de cursus veelal wordt verlengd met een vervolgtraject van 300 uur.

Staatsexamen programma I

FOX AOB verzorgt Staatsexamentraining. De Staatsexamentraining is maatwerk. Bij voldoende aanmeldingen wordt er een cursus gestart.

Taaltraject

Trajectbegeleiding inburgering

Doelgroep

Belangrijkste doelgroepen

Allochtonen / etnische minderheden

Vanaf 2003 verzorgt FOX AOB taaltrainingen, inburgering, reintegratietrajecten en integratieprojecten voor zowel gemeenten, overheidsinstanties, maatschappelijke organisaties als particulieren in regio Haaglanden.

Fase 2/3-cliënten

zie doelgroep 1

Vluchtelingen

zie doelgroep 1

Inburgeringsplichtige uitkeringsgerechtigden

zie doelgroep 1

Contact

Vestigingen

Fransstraat 16, 2274 AX Voorburg (route)
Marion de Vos-van Andel
070-3675140 / 06-51913065
foxaob@hetnet.nl

Internetadres: http://www.foxaob.nl

Aantal werknemers: 11
Aantal vestigingen: 1
Oprichtingsjaar: 1996